Staze 2023

Eco Trails, sportsko udruženje Planinskog trčanja, zajedno sa restoranom “Izvor” Lisine, organizuje drugu po redu planinsku trku “Beljanica Trail 2023” u nacionalnom parku Kučaj-Beljanica na padinama Beljanice. Ove godine vas očekuju dve trke, otvorene za sve punoletne takmičare kao i za maloletne, starosti do 16 godina za Crvenu i do 15 godina za Zelenu trku, za obe uz saglasnost roditelja. Zelena trka je otvorena i za mlađe od 15 godina ali uz obaveznu pratnju jednog od roditelja ili staratelja.

Kratki Opis stAZA

Ovo je sada već druga trka na jednoj od najlepših planina u Srbiji, Beljanici.

Obe staze su kružne, dužina 24,6km i 9,8km, sa ukupnim kumulativnim usponom od 1408m D+ i 575m D+.

Start i cilj su sa platoa restorana “Izvor” Lisine, iznad samog vodopada “Veliki buk”, pored samog izvora reke Vrelo.

Kreće se kratko asfaltnim putem preko Čemerničkog potoka, pa uzbrdo, gde ubrzo dolazi do razdvajanja staza, gde Zelena staza kreće naniže ka cilju. Crvena staza zatim vodi i dalje usponom do najvišeg vrha 1.339m.n.v a zatim sledi spuštanje pa nastavak ka Beljničkoj kapi i njenom grebenu, pa kroz Kaputu spust nazad sve do cilja. Sve vreme vas prati predivna priroda, predeli i panorama za pamćenje..

Okrepne stanice će biti na nekoliko mesta, u zavisnosti od trke, pravilno raspoređene na osnovu težine staze i konfiguracije terena.

Gorska služba i odlično markirana staza se podrazumevaju. Vaša prolazna vremena na K.T. će, takođe, biti automatski evidentirana. Potrudimo se da zajedno stignemo bezbedno, ostavimo samo tragove od koraka, čistu prirodu za sobom, a najlepse uspomene zadrzimo sa Beljanice za ubuduće i ne remetimo njen jedinstven prirodni ambijent. 3. septembra 2023. godine oseti neopisivu trkačku trejl avanturu, dozivi Beljanicu na poseban način!

VAŽNO! Limit za Crvenu trku je 2,5h za KT2 (vrh Beljanice) a limit za celu Crvenu trku (ujedno i obe trke) je 6,5h. Ko ne uspe da dođe do KT2 u predviđenom roku biće preusmeren drugom rutom nazad ka cilju.

Poveži s(v)e!!!

Total distance: 26085 m
Max elevation: 1266 m
Total climbing: 1566 m
Download file: bt_2023_crvena_staza_v2.1.gpx

Total distance: 9765 m
Max elevation: 880 m
Total climbing: 594 m
Download file: BT.2023-zelena-staza.v1.gpx

Pogledajte pravila trke -> PRAVILA

Pogledajte galeriju slika -> GALERIJA

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. 🙂

Ažurirano dana: 31.08.2023