Staze 2024

Eco Trails, sportsko udruženje Planinskog trčanja, organizuje treću po redu planinsku trku “Beljanica Trail 2024” u nacionalnom parku Kučaj-Beljanica na padinama Beljanice. Trka je otvorena za sve punoletne takmičare kao i za maloletne, starosti od 16 godina, uz pismenu saglasnost roditelja. Učesnici mlađi od 16 godina mogu trčati samo Zelenu i Plavu stazu isključivo uz pratnju jednog roditelja i uz prihvatanje potpune odgovornosti.

KRATKI OPIS STAZA

Ovo je sada već treće izdanje vaše omiljene trke na jednoj od najlepših planina u Srbiji, Beljanici. Start i cilj su kod restorana “Izvor” Lisine, pored samog izvora Veliko vrelo, kod naših domaćina. Okrepne stanice će biti na nekoliko mesta, u zavisnosti od trke, pravilno raspoređene na osnovu težine staze i konfiguracije terena.

Na stazi će biti kontrolnih stanica sa elektronskom evidencijom i mogućnosti on-line praćenja preko sajta RunTrace.

Poštujete prirodu i njene darove! Ništa ne ostavljajte za sobom i po mogućstvu odlažite čaše i folije okrepe koju konzumirate na okrepnim stanicama.

Svi detalji oko dolaska, parkinga, smeštaja, kampovanja, za one koje dolaze dan ranije i sl. biće uskoro objavljeni na sajtu trke.

Poveži s(v)e!!!

CRVENA STAZA

CRVENA staza je kružna, dužine oko 19,4km, sa ukupnim kumulativnim usponom od 1140 D+. Trka startuje na Lisinama, tik iznad vodopada Veliki buk pa preko Čemerničkog potoka vodi uzbrdo do kontrolne tačke (okrepe) gde se CRVENA staza odvaja levim putem pa ispod krečnjaka kreće usponom do najvišeg vrha 1.339m.n.v. Sledi spust pa jedan deo seče šumu i izlazi na grebenu, zatim kroz Kaputu spust nazad sve do cilja. Sve vreme vas prati predivna priroda, predeli i panorama za pamćenje.

Total distance: 19843 m
Max elevation: 1321 m
Total climbing: 1234 m
Download file: BT.2024-crvena-stava-v1.gpx

ZELENA I PLAVA STAZA

ZELENA i PLAVA staze su identične ali zbog dve različlite trke su tako obeležene. Staza je kružne, dužine oko 10,0km i sa ukupnim kumulativnim usponom od 560 D+. Ko je trčao izdanje Beljanica 2023 zna o čemu se radi pošto je staza identična. Trka startuje na Lisinama, tik iznad vodopada Veliki buk pa preko Čemerničkog potoka vodi uzbrdo do kontrolne tačke (okrepe) gde se staza razdvaja na desno (suprotno od CRVENE). Staza kreće naniže do cilja. Staza je brza, dinamična, ako imate vremena osvrnite se za sobom da uživate u prelepim pogledima i panorami.

Total distance: 9765 m
Max elevation: 880 m
Total climbing: 594 m
Download file: BT.2023-zelena-staza.v1.gpx